john

Aron Das Gupta studeerde bedrijfsrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is sinds 1999 werkzaam in de advocatuur (in 2000 beëdigd als advocaat). Tot 2004 werkte hij in de algemene commerciële advies– en procespraktijk. Daarna specialiseerde Aron zich in het handelsrecht, intellectueel eigendomsrecht en burgerlijke procesvoering. In meer algemene zin legt hij zich toe op het contracten- en aansprakelijkheidsrecht alsook op delen van het ondernemingsrecht. Alvorens per 1 januari 2014 toe te treden tot Bavelaar Advocaten was Aron als partner verbonden aan één van de grotere internationaal georiënteerde advocaten- en fiscalistenkantoren waar bij (co-)leiding gaf aan de secties procesrecht en intellectueel eigendomsrecht.

De praktijk van Aron heeft een sterk internationale focus en bestaat hoofdzakelijk uit het adviseren over contracten en procesrechtelijke vraagstukken en het voeren van civiele procedures bij zowel de nationale gerechten als diverse arbitrage instituten. Zijn werkwijze kenmerkt zich door korte lijnen en pragmatische maar juridisch doorwrochte advisering. Onder zijn uiteenlopende cliëntenkring bevinden zich (middel)grote ondernemingen zoals bijvoorbeeld software- en gamesproducenten, uitgevers, payment service providers, film- en theaterproductiemaatschappijen, scheepsrederijen, energieleveranciers, aanbieders van kansspelen, sportorganisaties, investeringsfondsen, (financiële) opleidingsinstituten, levensmiddelenproducenten maar ook particulieren zoals bijvoorbeeld journalisten, muzikanten, podiumkunstenaars, architecten, acteurs, (top)sporters en indie games developers.

Aron is docent burgerlijk procesrecht bij de huidige beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en doceerde jarenlang auteursrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast is hij verbonden aan de vakgroep Moot Court van de Universiteit Leiden. Regelmatig wordt Aron verzocht in de pers onafhankelijke uitleg te geven over juridische kwesties.
Talen: Nederlands, Duits en Engels. Door zijn Zwitserse achtergrond spreekt hij ook het zgn. ‘Schwyzertütsch’ vloeiend.
Lidmaatschappen: VIE, AIPPI, VvA en DRI Europe.

terug